ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κάθε χρόνο, κάθε μήνα σε κάποιο χωριό των Τζουμέρκων μαι εκδήλωση μας περιμένει.

Στην ΚΥΨΕΛΗ ….

Απόκριες: Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ο σύλλογος της Αθήνας οργανώνει εκδρομή στο χωριό, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με μεταμφιέσεις, αστεία δρώμενα και πειράγματα και κάψιμο του καρνάβαλου. Ακολουθεί ολονύκτιο γλέντι και την Καθαρή Δευτέρα γιορτάζονται τα Κούλουμα.

25 Μαρτίου: Στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, μετά τη θεία λειτουργία, γίνεται ο εορτασμός της εθνικής επετείου από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Ακολουθεί πανηγύρι με ζωντανή μουσική.

23 Απριλίου ή Δευτέρα του Πάσχα: Στο συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου στον προαύλιο χώρο της ομώνυμης εκκλησίας, πανηγύρι, υπό τους ήχους παραδοσιακής δημοτικής ορχήστρας.

Γιορτή Ζωοδόχου Πηγής (Παρασκευή του Πάσχα): Η Μονή της Ευαγγελίστριας γιορτάζει, όπου γίνεται πανηγύρι με ζωντανή μουσική.

27 Ιουλίου: πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα.

20 – 22 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση και λαϊκή βραδιά στην πλατεία του χωριού, με λαϊκή ορχήστρα.

24 – 25 Αυγούστου: Το πρωί μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με ζωντανή μουσική στο ξωκκλήσι του Πάτερ Κοσμά, στους πρόποδες των Τζουμέρκων με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών απ’ όλη τη γύρω περιοχή. Το πανηγύρι ξεκινά με το χορευτικό του συλλόγου και συνεχίζεται ως αργά το απόγευμα. Το βράδυ στην πλατεία του χωριού συμμετέχουν όλοι στο παραδοσιακό καγκελάρι και το γλέντι συνεχίζεται ως τις πρωινές ώρες, για να επαναληφθεί πάλι το βράδυ.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Κυψέλη συντονίζονται και οργανόνο νται από τους πολιτιστικούς Συλλόγους Κυψελιώτων  Άρτας & Αθήνας.

Θα βρίτε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο

Εκδηλώσεις

Στην Καλλονη

18 – 19 Αυγούστου: Διήμερο πανηγύρι με ζωντανή μουσική, στην όμορφη Καλλονή.

Στο Βουργαρελι

20 Ιουλίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στο Βουργαρέλι, στη γιορτή του Προφήτη Ηλία.

15 Αυγούστου : Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στο Βουργαρέλι, στη γιορτή τουτης Παναγίας

 

Στους Σκιαδαδες

15 Αυγούστου : πρωινό πανηγύρι μέσα στα πλατάνια με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής

 

Στο Διστρατο

17 Αυγούστου : Γιορτή Κουλούρας. Μια γιορτή αφιερωμένη στην κουλούρα, που ήταν το βασικό φαγητό επι πολλών ετών κατοχής και πείνας. Η κουλούρα φτιάχνεται από καλαμποκίσιο αλεύρι και πρέντζα και αποτέλεσε το “γκουρμέ” γενεών…στα Τζουμέρκα.

Επειδή η θερμοκρασία δίπλα στην λίμνη, τη νύχτα, πέφτει στους 18 βαθμούς θα πρέπει οι επισκέπτες να είναι εφοδιασμένοι με μπουφάν ή ζακέτες.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ 2019